Ikres blogok

Bevallom, én sem vagyok jobb az átlagembernél, ha ikres szülőkkel találkozok, hiszen az az első kérdésem, hogy bírjátok. Hiszen egy gyerekes anyukaként el sem tudom képzelni, milyen lehet két üvöltő csöppséget ringatni (lehetőleg egyszerre), etetni (lehetőleg egyszerre), vigasztalni (lehetőleg egyszerre), pelenkázni (lehetőleg egyszerre). A játék még talán a legkönnyebb, de nem mindig.

Erről sokat tudnának beszélni a gyakorló ikresek, ahogyan arról az aggodalomról is, hogy a kicsik egymás között nagyon jól megértik egymást, csak éppen tágabb környezetüket hagyják ki a kommunikációból. Mindez azonban teljesen normáslis, igazából a harmadik életév a vízválasztó. Ha addig nem beszélnek a kicsik, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, mivel lehet, hogy szervi problémáról van szó.

Az, a logopédusokat is megosztja, hogy bölcsődében és óvodában egy vagy külön csoportba járjanak-e a kicsik. A külön csoport előnye, hogy megtanulnak önállóak lenni, nem keverik, nem hasonlítgatják őket össze, de lehet, hogy a jószándék éppen traumát okoz, hiszen az ikrek még soha nem voltak külön. ami megviselheti őket.

Ha ikres blogokat keresel, kattints ide.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>