A szép nőknek lányuk születik

Lányos anyaként hízelgőnek tartom – de közben fenntartással is kezelem – a hírt, hogy a szép nőknek nagyobb valószínűséggel születik lánya, mint fia. A kutatók szerint azért lesznek a nők szebbek a generációk során, mert a szép asszonyok több gyermeket szülnek – és nagyrészt lányokat. Satoshi Kanazawa úgy gondolja, hogy a szülők hajlamosak olyan utódokat létrehozni, akiknek előnyükre válnak a tulajdonságaik, márpedig a szépség fontosabb egy nő, mint egy férfi számára. Ez magyarázza, hogy az erős és agresszív pároknak inkább fiaik születnek.

A Life.hu hírül adta, Satoshi Kanazawa, a Londoni Gazdaság Iskola munkatársa 17 lány életét követte nyomon, akik 1958 márciusában születtek Nagy-Britanniában. A kislányok külsejéről először a tanáraik mondtak véleményt hétéves korukban, majd azt vizsgálták, hogy később, 45 évesen milyen nemű gyermekeik voltak. A korábban csinosnak számítók között egyenlő arányban voltak fiús és lányos anyák, akiket azonban nem találtak vonzónak, jórészt fiúkat neveltek. Más szóval a szép nők nagyobb eséllyel szülnek lányokat.

Az elméletet persze kapásból meg lehet támadni. A sztároknak általában fiuk születik. Most akkor vagy nem szépek, vagy a természet tett kivételt velük.

Kanazawa nem egyszer meghökkentő eredményre jut: nem olyan régen arra a felfedezésre jutott, hogy főleg az alacsony intelligenciájú férfiak csalják a társukat, mivel véleménye szerint a hűség az evolúciós fejlődésnek egy magasabb fokához társul, amit az okosabbak könnyebben elérnek.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>